Nieuws

INTELLIGENTE WEBAPPLICATIES VOOR UW ONLINE MERKMANIFESTATIE

websites | webshops | nieuwsbrieven | actiesites
flash sites en applicaties | CMS systemen | & meer
Van al het bezoek aan reissite Zoover, komt 5 procent van de tablet. Meer nog dan het bezoek dat via mobiele telefoons binnenkomt.

Volgens de woordvoerder van Zoover neemt het zoeken naar vakanties op tablets een hoge vlucht. “Blijkbaar wordt het uitzoeken van de vakantie tegenwoordig gedaan vanaf de bank, de iPad geeft gemakkelijk door aan andere gezinsleden”

De reissite kreeg in juli rond de 300.000 dagelijkse bezoeken te verwerken, waarvan 5 procent vanaf een iPad kwam. Op 24 juli was er een piek te zien met 20.411 bezoeken vanaf de iPad.

De bezoeken van de iPad is bij Zoover hoger dan dat van alle mobiele telefoons bij elkaar. Ter illustratie, het gemiddeld bezoek per dag vanaf een iPhone in januari is 500 voor de mobiele site en 1.100 voor de gewone site. Voor juli was dit 4.000 voor de mobiele site en 2.600 voor de gewone site. Bij de iPad lag het gemiddelde bezoek per dag in januari op 3.500 en in juli op 15.000.

Het gemiddeld bezoek per dag vanaf Androidtoestellen kwam lag in januari nog ver achter op dat vanaf de iPhone: 550 voor de mobiele site en 170 voor de gewone site. In juli steeg dit echter aanzienlijk naar respectievelijk 4.500 en 1.700. De site Weeronline.nl, enkele jaren geleden overgenomen door Zoover, trok in juli op de gewone site in totaal 20,5 miljoen bezoeken. Hier kwam 979.000 vanaf de iPad. Verkeer van de iPad naar de mobiele site kwam in diezelfde periode uit op 5.700 bezoeken. Maar liefst 15,5 procent bezoekt Weeronline.nl via de mobiele site. Binnenkort komt er een nieuwe weerapplicatie bij.

Reissite Zoover wil in binnen- en buitenland uitgroeien tot een portaalsite die voor, tijdens en na vakantiereizen wordt geraadpleegd. Met snel handelen en een gelokaliseerde marktbenadering denkt het internationaal te blijven concurreren. Zoover ontvangt dagelijks duizenden nieuwe recensies op de site.

Bron: Emerce